kindermassagebanner

Kindermassage voor scholen en verenigingen

Wat houd kindermassage voor scholen en verenigingen in?
Van onze kinderen wordt veel verwacht, zowel op school als bij de (sport)vereniging. Sommige kinderen zijn gevoeliger voor prestatiedruk en ervaren meer druk op hun schouders dan anderen. Doordat kinderen vaak niet goed weten hoe hiermee om te gaan, ontstaat soms agressie door bijkomende ergernissen.
 
Zowel aangeraakt worden als een ander aanraken is een levensbehoefte. Door positieve aanraking komt het hormoon oxytocine vrij. Dit zorgt ervoor dat stress afneemt en bevordert rust en verbondenheid. Het versterkt ook het onderlinge vertrouwen van de kinderen. Als kinderen elkaar hebben gemasseerd kunnen zij zich beter concentreren, waardoor betere resultaten behaald worden. Masseren in de klas/groep kost geen extra tijd aangezien dit teruggewonnen word. Aangetoond is dat de leerresultaten met 30% toenemen nadat kindermassage succesvol is toegepast in een groep.
 
Verder blijkt op scholen die deze methode hebben overgenomen het aantal gepeste leerlingen van 6% naar 0% te zijn gegaan. Op steeds meer scholen wordt aan onderlinge massage over de kleding gedaan. Het helpt tegen stress, pesten en disbalans in de hersenen. Kinderen leren daardoor beter en hun immuunsysteem wordt versterkt. Kinderen worden weerbaarder omdat ze leren op een goede manier grenzen te stellen waardoor zij meer zelfvertrouwen krijgen en het groepsgevoel sterker wordt doordat kinderen leren dat ieders grens geaccepteerd moet worden.
 
Hoe gaat dit in zijn werk?
Ik kom 5 weken 1 keer per week een uurtje in de klas/groep. We gaan samen met de groep leuke oefeningen doen en leren ook manieren hoe de kinderen elkaar over de kleding kunnen masseren (nek, rug, armen, benen, handen en voeten). Ik geef aan de docent leuke tips en oefeningen om de groep rustiger en ontspannen te krijgen wanneer er gepresteerd moet worden. Ik heb tips voor leuke spelletjes waardoor een groep hechter word. Naast masseren kan ik veel leuke en leerzame handvaten geven om toe te passen.
 
kidsfiona
 
Voordelen kindermassage in de klas/groep:
  • Sterke daling van pestgedrag
  • Bevordering van het groepsproces
  • Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen
  • Kinderen spelen en werken makkelijker samen
  • Meer respect en zorg voor elkaar en de omgeving
  • Leren communiceren over eigen grenzen
  • Grotere concentratie tijdens andere schoolwerkzaamheden
  • Minder stress, vooral bij drukke kinderen
  • Rust in de klas op gewenste momenten
 
Lijkt de kindermassage iets om bij u op school of vereniging in te zetten of heeft u aanvullende informatie nodig, vraag dan vrijblijvend een gesprek aan zodat we kunnen bespreken wat ik kan betekenen voor uw school/vereniging.

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig