cuppingbanner2

Cuppingtherapie

De Cuppingtherapie techniek heeft een diep ontspannende werking. Het vermindert verklevingen en werkt (lymfe)vocht afvoerend. De bloedsomloop verbetert en het lymfesysteem wordt geactiveerd. Blokkades van de dikke darm kunnen worden verholpen, een betere doorstroming in de aders, slagaders en haarvaten wordt bereikt. Cupping revitaliseert de huid, en verminderd striae en de kans op spataderen.
 
Ik gebruik Cupping als een aanvullende techniek bij bijvoorbeeld een klassieke massage. Ik maak gebruik van siliconencups. Door hier in te knijpen en ze vervolgens op de huid los te laten, zuigen ze zich vast. Afhankelijk van uw huidgesteldheid en klachten, kan ik meer of minder lucht uit de cup knijpen om de onderdruk in de cups te variëren. Ik pas een dynamische techniek toe. Dat wil zeggen dat ik de cups continu over de huid verplaats. Ze blijven niet lang op dezelfde plaats zitten, waardoor geen ernstige bloeduitstortingen ontstaan. Afhankelijk van de dikte en gevoeligheid van uw huid kan er enige verkleuring optreden in de vorm van een rode/ blauwe plek maar u zult hier geen hinder van ondervinden.
 
Wat is de werking van cupping therapie?
  • Cuppingtherapie zorgt voor een betere doorbloeding van de huid. De stofwisseling van huidweefsel wordt versterkt en de kliertjes in de huid werken beter.
  • Er komt een betere doorbloeding van de spieren. Dit verminderd stijfheid in de spieren.
  • De omgeving van gewrichten zal soepeler worden en beter doorbloed waardoor pijnklachten sterk zullen verminderen.
  • Bij chronische constipatie of andere maag/darm stoornissen kan grote verbetering worden bereikt worden door een betere doorbloeding van de peristaltiek. Een goede werking van de maag, milt en darmen is van groot belang voor een goede gezondheid en weerstand.
  • Klachten als hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens verminderen doordat ook de kleine zenuwtjes worden gestimuleerd.
  • Cupping heeft een sterke lymfedrainerende werking.
Voor wie?
Cupping is voornamelijk geschikt voor volwassenen met een normale huid.
 
Wanneer wel, wanneer niet?
Cupping is effectief bij spier- en gewrichtsklachten, met name in rug, schouders en nek. Bent u allergisch voor siliconen, heeft u een bijzonder gevoelige huid of heeft u een ernstige vorm van een bloedstollingsziekte? Dan is cupping misschien minder geschikt voor u. Wellicht is moxa voor u dan beter geschikt.
 
Tarieven
90 min: €85,-
(pinnen mogelijk)

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig