PABabymassagenew

Cursus Shantala babymassage

Huidcontact en verbaal contact tussen ouder en kind is heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het is wetenschappelijk aangetoond dat baby’s die niet regelmatig aangeraakt worden, getroost of geliefkoosd worden psychische en lichamelijke klachten kunnen vertonen.
 
Bij het masseren van een baby wijzigen de hormoonspiegels:
 • Het serotoninegehalte stijgt. Dit hormoon heeft invloed op de stemming, het zelfvertrouwen, slaap, emotie, eetlust en speelt een rol bij het verwerken van pijnprikkels.
 • Het oxytocinegehalte stijgt. Dit “liefdeshormoon” stimuleert gevoelens van vriendschap, liefde en verbondenheid en levert een belangrijke bijdrage bij het tot stand komen van een veilige hechting van het kind aan de ouder.
 • Het cortisolgehalte daalt. Dit “stresshormoon” komt minder vrij bij gemasseerde baby’s en zorgt er zo voor dat de baby meer ontspannen is en ook de hippocampus, welke verantwoordelijk is voor onder andere het geheugen, gaat zich beter ontwikkelen. Ook het doorgeven van zenuwprikkels in de hersenen wordt bevorderd. 
 
In tegenstelling tot de andere massagevormen wordt babymassage niet per keer afgenomen. Omdat het belangrijk is dat het de band tussen ouder en kind versterkt en het gewoon leuk is om je eigen kind te masseren, is het de bedoeling dat jij als ouder zelf aan de slag gaat. De reguliere cursus babymassage verzorg ik in 5 momenten van 1 uur. Deze cursus kan zowel privé als in groepsverband worden gevolgd. Daarnaast kan ik de cursus verkort aanbieden, eenmalig 2 uur. Naast dat je in deze cursus leert hoe je je kindje kunt masseren, krijg je veel praktische tips over de ontwikkeling van de baby in het eerste jaar en wat je kunt doen aan de dingen waar je tegenaan loopt. Je ontvangt een handig naslagwerk waarin je alles nog eens terug kunt lezen.
 
Ik geef deze cursus bij voorkeur individueel zodat ik persoonlijke aandacht aan jou, je partner en je kindje kan besteden. Het is ook mogelijk de cursus in een groep te geven, bijvoorbeeld met de groep van de zwangerschapsyoga. Uiteraard zorg ik er dan ook voor dat iedereen een leuke en leerzame cursus met elkaar maar ook met zijn of haar baby heeft. Deze cursussen zijn niet alleen voor moeder en kind. Het ook een hele leuke cursus voor vaders of opa’s en oma’s.
 
Voor wie?
Babymassage is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 8 à 10 maanden. Babymassage kan worden toegepast bij premature baby’s. De eerste 6 weken na de geboorte is meer sprake van zachte aanrakingen dan echte massage. Daarom begin ik de 5 daagse cursus pas als de baby 6 weken oud zal zijn. Natuurlijk ben je ook eerder welkom zodat ik alvast tips kan geven welke zachte aanrakingen kunnen worden toegepast. Baby’s die extra veel baat hebben bij babymassage zijn baby’s met de volgende klachten:
 • Astma;
 • Eczeem;
 • RISS;
 • Overstrekking;
 • Darmkrampjes;
 • Doorkomende tandjes.
 
Ter bevordering van het hechtingsproces, is ook voor de volgende baby’s massage extra heilzaam:
 • Adoptiebaby’s;
 • Couveusebaby’s.
 
Wanneer wel, wanneer niet?
Een babymassage kan het beste worden gegeven tussen 2 voedingen door en voor het in bad gaan. Als een babymassage na het badje wordt gegeven is het raadzaam hier minimaal 2 uur tussen te laten.
 
Het is beter niet met een babymassage te beginnen, als de baby hongerig is of net heeft gegeten, na een inenting, als de baby ziek is.
 
Tarieven
  privé  2 baby's 3 baby's 4 baby's
Reguliere cursus (5 keer 1 uur) € 275,00  € 140,00 € 95,00 € 72,50
Verkorte cursus (eenmalig 2 uur) € 125,00 € 65,00 € 45,00 € 35,00
 
Natuurlijk behoort het tot de mogelijkheid om op locatie te masseren of de cursus op locatie te geven.
Reiskosten worden bijberekend: 0,25 per kilometer boven de 5 km.
 
babymassge
 
Baby

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig