PAKindermassage

Kindermassage

Waarom kindermassage?
Tegenwoordig is iedereen druk en word er ook veel druk op ons gelegd. We hebben door de drukte vaak minder tijd voor onze kinderen. We kunnen door die drukte of om andere redenen gestrest zijn wat kinderen voelen en onrustig van kunnen worden.Dit komt bovenop de prikkels die de hele dag al op hen afkomt.
 
Dit kan tot fysieke klachten lijden. Kinderen kunnen aangeven hoofdpijn of buikpijn te hebben. Ze kunnen erg moe zijn en minder energiek. Of juist het tegenovergestelde: erg druk en niet weten hoe ze de prikkels moeten filteren. Hierdoor kunnen ze soms moeilijk in slaap komen of doorslapen. Obstipatie of diarree, bedplassen enzovoorts kunnen ook allemaal een gevolg zijn.
 
Als ouder/verzorger kun je het gevoel hebben je kind niet meer in de hand te hebben en geen raad meer weten hoe hiermee om te gaan. Heel begrijpelijk als je je kind steeds minder vaak ziet lachen. Het kan een gevoel van wanhoop geven.
 
Herkent u iets het bovenstaande? Probeer dan eens een kindermassage uit. Het is wetenschappelijk bewezen dat aanraken een levensbehoefte is. Door positieve aanraking komt het hormoon oxytocine vrij. Dit zorgt ervoor dat de stress afneemt en het bevordert rust en verbondenheid. Het versterkt het onderlinge vertrouwen tussen ouder of verzorger en kind.
 
Voor wie is deze massage geschikt?
Een kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Bij alle kinderen zal massage een positieve uitwerking hebben. Kinderen die extra baat hebben bij kindermassage zijn kinderen die:
  • Te vroeg geboren zijn
  • Met een keizersnede geboren zijn
  • Kinderen die last hebben van groeipijnen
  • Kinderen die vaak verkouden of ziek zijn
  • Kinderen die niet goed kunnen inslapen of kunnen doorslapen
  • Rusteloze kinderen
  • Kinderen die hyperactief zijn
 
Cursus kindermassage
Wil je zelf je kind leren masseren? Ik leer het je in 5 sessies van een uur. Naast de inhoudelijke massage-oefeningen krijg je informatie over de ontwikkelingsfase van je kind(eren) en tips over hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan. Na de cursus kun je teruggrijpen op leuke spelletjes die je samen met je kind(eren) kunt doen om hem of haar sneller te laten ontspannen. Ideaal voor het leren van een proefwerk of na een vervelende ervaring. Door de massage en de aandacht zal de band tussen u en uw kind sterker worden. Hierdoor kan je kind zelfverzekerder worden omdat het lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten. Zo kun je ondanks het drukke leven toch elke dag iets moois en leuks met je kind delen. De cursus kindermassage kan ook heel leuk zijn voor opa’s en oma’s.
 

Tarief

20 min: € 25,-
40 min: € 45,-
60 min: € 65,-
Cursus 5 lessen van 60 min: 275,- 
(pinnen mogelijk)

 

PAKindermassage

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig