PADoula

Doulabegeleiding

Als doula (zwangerschaps-/bevallingscoach) bereid ik jou/ jullie voor op de bevalling, de periode daarvoor en de periode daarna.

Ik geef praktische tips, bied mentale ondersteuning en zorg voor rust en ontspanning tijdens de bevalling, zodat jullie op een mooie bevalling kunnen terugkijken. Ik inventariseer de wensen en verwachtingen van jou en jouw partner. Samen gaan we ervoor zorgen zoveel mogelijk van de wensen en verwachtingen te realiseren. Ben je alleenstaand en is er iemand die je graag bij jouw bevalling zou willen betrekken? Dan betrekken we diegene die jij erbij wilt hebben er vanaf het begin al bij.   

De verloskundige/ gynaecoloog/ kraamhulp of kraamverpleegster komen vaak maar even langs en blijven pas aan het eind van de ontsluitingsfase. Veel vrouwen missen een kundig persoon aan hun zijde die al veel eerder aanwezig is. Iemand die je van het begin tot het eind ondersteuning kan bieden, je onzekerheden kan wegnemen en tips kan geven hoe de weeën en fases zo prettig mogelijk kunnen worden doorgekomen. Iemand die je partner kan ontlasten en hem tips geven hoe jou goed te kunnen bijstaan. Iemand die je aanvullende informatie kan verstrekken bij medische kwesties en kan helpen de, voor jou, best mogelijke keuzes en beslissingen te maken.

Ik kom naar je toe zodra je mij daarom vraagt. Ik blijf totdat jullie kindje geboren is, ongeacht tijdstip, plaats en duur van de bevalling. Het maakt niets uit, ik blijf zolang jullie willen. Ik zal jou en je partner kunnen ondersteunen, geruststellen en bijstaan. Ik kan helpen met ademhalings-en ontspanningsoefeningen en kan adviseren over houdingen waarin jij de weeën zo prettig mogelijk opvangt. Ik geef je partner handvatten waarmee hij jou je ondersteuning en verlichting biedt en de pijn zoveel mogelijk naar de achtergrond verdwijnt. Zo zal hij zich op jou kunnen richten zonder te hoeven nadenken of hij het goed doet of niet. Zo beleven jullie de bevalling echt samen. Ik sta je bij richting de gynaecoloog/ verloskundige zodat er geen dingen gebeuren die je liever niet had gewild. Ook je partner kan vergeten zaken aan te geven doordat hij zo met jou bezig is. Ook al begeleid ik je niet op medisch gebied want daar heb je je verloskundige voor ik kan wel door mijn verpleegkundige achtergrond je extra uitleg geven over wat een gynaecoloog/ verloskundige bedoelt en opties geven waarin jij de keus hebt. Ik probeer je zo bij te staan, dat je goed naar je lichaam kunt luisteren wat jij nodig hebt.

Ook bij een geplande keizersnede kan ik veel voor je betekenen. Ik kan de opties met je doornemen die er zijn om jouw kindje het mooiste te verwelkomen. Ik kan jullie bijstaan tijdens gesprekken met de gynaecologie en mogelijkheden bespreekbaar maken. Ik ken jou, jouw partner en jullie omstandigheden. De zakelijke benadering van de medisch specialisten kan ik voor jullie vertalen naar wat het voor jullie betekent. Ik kan een advies geven dat op jullie is toegespitst. Ook als er medische complicaties optreden bij moeder of kind kan ik veel voor jullie betekenen.

De liefde tussen jou en jouw partner en een ontspannen geboorte van jullie kindje, maken dat je een mooie start hebt met je kindje en jullie gezin.

De doula en de wetenschap

Uit onderzoek is gebleken dat continue aanwezigheid van een bevallingscoach een positieve invloed heeft op het verloop van de bevalling. Bevallingen van vrouwen die zich tijdens de hele bevalling gesteund voelen duren minder lang, worden als minder pijnlijk ervaren en gaan aanzienlijk minder vaak gepaard met complicaties en ingrepen. Nog enkele feiten bij een bevalling met ondersteuning van een doula:
50% minder keizersnedes
25% kortere duur van de bevalling
60% minder verzoeken om een ruggenprik
40% minder inleidingen
30% minder verzoeken om pijnbestrijding
40% minder tang of vacuümverlossingen

Zou jij ook graag van deze voordelen willen profiteren en zie je iets in mijn begeleiding? Dan maak ik graag een afspraak om te kijken of jullie je prettig bij mij voelen en wat ik voor jullie kan betekenen. Als we met elkaar deze mooie, soms gecompliceerde, periode ingaan maken we heldere afspraken over hoe we de begeleiding zullen inrichten. Het draait om jullie! Jullie zijn de regisseur en ik ondersteun jullie zo veel als mogelijk. Zo ben je goed voorbereid voor je de bevalling ingaat en gaan we ervoor zorgen dat jullie een mooie ervaring krijgen waar jullie met veel liefde en plezier op terug zullen kijken!

Tarieven

De persoonlijke situatie is voor iedereen anders. Als de kosten een belemmering voor je zijn maar je hebt toch dringend behoefte aan een doula, neem dan toch contact met mij op. Ik vind het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van doula begeleiding. Met elkaar gaan we er denk ik wel uit komen.

Basis pakket vanaf de 24ste week €800,-:

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Drie gesprekken voor de bevalling.
  • In het eerste gesprek bespreken we jullie ideeën rondom de bevalling en hoe jullie de bevalling voor jullie zien. Ik kan jullie daarbij de mogelijkheden vertellen. Jullie krijgen uitleg over het geboorteplan. Eventuele vragen over het proces van de zwangerschap en bevalling en wat er allemaal moet worden geregeld kan ik voor jullie beantwoorden.
  • In het tweede gesprek bespreken we het geboorteplan. En ook weer alle onderwerpen die bij jullie leven en waar jullie meer over zouden willen weten.
  • In het derde gesprek, krijg je een heerlijke voet-of rug massage. En nemen we wat houdingen door waarin je de weeën zou kunnen opvangen.
 • Contact via email, telefonisch of whatsapp/berichten is altijd mogelijk. 4 weken voor je uitgerekende datum ben ik 24/7 bereikbaar en beschikbaar voor je zodra de weeën beginnen.
 • Ik ben er voor je zodra je weeën beginnen en je me er graag bij zou willen hebben tot 3 uur na de bevalling. Zowel thuis als in het ziekenhuis. Ongeacht hoelang een bevalling duurt.
 • 2 Contactmomenten na de bevalling.

Extra:

 • Tijdens de bevalling gaat er ontzettend veel langs je heen. Omdat je toch graag een leuke herinnering wilt voor later, maak ik tegen betaling een mooi uitgebreid bevallingsverhaal dat je uiterlijk 4 weken na de bevalling ontvangt. Dit is een hard cover fotoboek. Ik reken hiervoor €100. Dit is een waardevolle herinnering die erg wordt gewaardeerd.

Last- minute vanaf 37 weken €450,-:

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Een contact moment tijdens de zwangerschap. Hierbij bespreken we meteen het geboorteplan. En zal ik informatie geven over onderwerpen waar je misschien tegen aan loopt of nog verdieping in wilt hebben. Ook geef ik tips over het opvangen van de weeën. (Dit gesprek word in rekening gebracht als je verder niet van mijn diensten gebruik zou willen maken. Ik reken hier €150,- voor)
 • Ik ben 24/7 bereikbaar voor je.
 • Ik ben er voor je zodra je weeën beginnen en je me er graag bij zou willen hebben tot 3u na de bevalling. Zowel thuis als in het ziekenhuis. Ongeacht hoelang een bevalling duurt.
 • 2 contact momenten na de bevalling

Extra:

 • Tijdens de bevalling gaat er ontzettend veel langs je heen. Omdat je toch graag een leuke herinnering wilt voor later, maak ik tegen betaling een mooi uitgebreid bevallingsverhaal dat je uiterlijk 4 weken na de bevalling ontvangt. Dit is een hard cover fotoboek. Ik reken hiervoor €100. Dit is een waardevolle herinnering die erg wordt gewaardeerd.

 

Vergoeding zorgverzekeraar (aangezien er elke keer veel verandert in de pakketten van de verzekeringen adviseer  ik je altijd bij de zorgverzekering te informeren of de kosten voor doulabegeleiding worden vergoedt.)

In een aantal gevallen is vergoeding van de kosten voor doula begeleiding mogelijk. Daarnaast zijn er ook enkele zorgverzekeraars die een deel van de kosten voor doula begeleiding vergoeden. De Nederlandse beroepsvereniging voor doula's is bezig om de kosten bij meerdere verzekeraars vergoed te krijgen. Heb je een eigen bedrijf, dan zijn de kosten van de belasting aftrekbaar.

Zorgverzekeringen die een gedeelte van de kosten vergoeden [voetnoot met het jaar waarvoor dit geldt]:

Zorgverzekeraars met vergoeding voor doula begeleiding*:
Salland, Hollandzorg, Zorg direct, elk €100,- in Plus en Top  
 
Zorgverzekeraars met vergoeding voor zwangerschapscursus**:
CZ: min. €100, max €200,-.
De Amersfoortse: van €500,- (Extra) tot 100% (uitgebreid+Optimaal)
Ditzo: 75% met een max van €400,-
OHRA: €200,- (Uitgebreid)
Univé: van €75,- tot €100,- (Beter en Best)
Nationale Nederlanden/Delta Lloyt: €200,- (van Start tot Top)  
 
*De doula moet lid zijn van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's, NBvD
**Het voortraject in de zwangerschap kan worden ingediend als zwangerschapscursus mits de doula dat ook bij de bijschrijving van werkzaamheden bij de KvK heeft staan.
***Vraag altijd voor de zekerheid na bij je zorgverzekering van keuze.
 

REVIEWS

“Fiona voelt alles goed aan. Ze was een enorme steun. Zonder haar was de bevalling niet zo goed verlopen”
E.G. 
20-11-2016
 
“Fiona heeft mij en partner goed ondersteund waar nodig. Voelde aan wanneer ze er moest zijn en wat te doen. We kijken terug op een mooie zwangerschap en bevalling”
R en M 
17-03-2017
“Het was een super ervaring. Tijdens de bevalling ontspannen, en ze is heel behulpzaam. En ze gaf ons een erg fijn gevoel”
B. en M. 
02-03-2016
 
"Geweldig, een aanrader"
28-01-2017

KeepCalm

babyvoetjes

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig