PAMoxa

Moxatherapie bij stuitligging

Al meer dan 3000 jaar geleden behandelden Chinese acupuncturisten zwangere vrouwen met moxatherapie. Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek naar moxatherapie bij zwangeren ervoor gezorgd dat de therapie bij ons ook bekender en vertrouwder is geworden. Studie heeft uitgewezen dat de kans dat de baby zich spontaan draait met moxatherapie tijdens de 33ste tot 36ste week vergroot word van 50% naar 75%! Hierdoor kunnen meer vrouwen op een natuurlijke wijze bevallen in plaats van met een keizersnede. Moxatherapie brengt geen risico’s voor moeder en kind met zich mee en is geheel pijnloos. Steeds meer verloskundigen en gynaecologen adviseren deze methode. Een voordeel van moxatherapie is dat het pijnloos is. Dit in tegenstelling tot de methode waarbij de gynaecoloog van buitenaf de baby probeert te laten draaien, wat vaak als zeer onprettig wordt ervaren.
 
De behandeling
Ben je zwanger en ligt de baby in stuit dan kan ik met de 33ste week beginnen met de moxatherapie. Ik verwarm de zijkant van jouw kleine teen, in acupunctuurtermen Blaas 67, met een moxastick. Omdat deze behandeling heel eenvoudig is raad ik aan om de partner of een naaste mee te brengen. Ik kan dan diegene leren hoe de behandeling moet worden uitgevoerd. Dit omdat zwangere vrouwen in die periode van de zwangerschap, zelf niet zo makkelijk meer bij hun kleine teen kunnen. De moxa-therapie moet gedurende twee weken dagelijks worden herhaald en kan in die periode door de partner of een naaste bij jou thuis worden uitgevoerd. Je krijgt van mij genoeg sticks mee om het thuis te herhalen. Ook geef ik uitleg over houdingen waarin de baby zich makkelijker spontaan kan draaien.
 
Hoe werkt moxatherapie?
Er is een westerse, fysiologische verklaring voor de werking van moxatherapie en een oosterse vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Volgens de TCG komt er verwarmende energie (ofwel Yang) in het kleine bekken als je Blaas 67 (ofwel Zhi Yin) verwarmt aan de zijkant van de kleine teen. De verwarmende energie in het kleine bekken zorgt voor beweging. In het kleine bekken ligt ook de baarmoeder. Door de beweging in het kleine bekken wordt de baby ook beweeglijk en gaat draaien. Volgens de westerse geneeskunde wordt door moxatherapie de baarmoeder beter doorbloed. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat het kindje spontaan draait. Bovendien stimuleert moxa vermoedelijk de bijnier. De hormonen die de bijnier produceert beïnvloeden het spierweefsel van de baarmoeder. Daardoor zou het kindje beweeglijker worden en uiteindelijk kunnen draaien.
 
Alle voordelen van moxatherapie op een rijtje:
  • De behandeling is voor de aanstaande moeder en voor het ongeboren kind zeer veilig. De spontane draaiing wordt uitgelokt; er is geen direct contact met de baby.
  • De behandeling is niet belastend voor de moeder. De uitwendige versie die een gynaecoloog uitvoert in de 36ste week, kan zeer belastend zijn.
  • Er zijn geen bijwerkingen bekend.
  • In 75% van de gevallen draait het ongeboren kind spontaan in de baarmoeder als de behandeling tussen de 33ste en de 36ste week van de zwangerschap is uitgevoerd.
  • Door moxa-therapie is de kans 75% groter dat de aanstaande moeder op een natuurlijke manier kan bevallen.
Tarief
60 min: € 65,-
dit is inclusief moxastick tijdens de behandeling en een extra stick om thuis zelf te herhalen.
(pinnen mogelijk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moxa

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig