zwangerschapbanner

Zwangerschapsmassage

Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
 
Tijdens de zwangerschap verandert er veel in en aan het vrouwelijk lichaam. Terwijl de één fluitend de zwangerschapsperiode doorstaat, krijgt een ander alle narigheid te verduren die helaas gepaard kan gaan met een zwangerschap.
Door de gewijzigde hormoonspiegels in het lichaam, lijkt het psychisch en emotioneel soms wel alsof je jezelf niet meer bent, terwijl de groei van het kindje zichtbaar steeds zichtbaarder wordt aan je buik. Vermoeidheid, hoofdpijn, pijn in rug, nek en schouders zijn dan ook klachten die bij veel zwangeren voorkomen. Hoe dan ook, vrouwen die fluitend door de zwangerschap gaan of juist een pittige zwangerschap hebben, het is voor beide heerlijk om eens een zwangerschapsmassage te ondergaan.
 
Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat lichamelijke, emotionele en geestelijke spanningen verminderen. De spieren worden soepeler de ademhaling dieper en u komt helemaal tot rust. Naast de heerlijke lichamelijke ontspanning, heeft een zwangerschapsmassage positieve effecten op het slapen en leidt het tot minder rug- en bekkenklachten. Ook is er minder aanmaak van het stresshormoon en treden minder complicaties op tijdens de bevalling. Het is bekend dat als het met het welzijn van de moeder goed gaat dit doorwerkt op uw ongeboren kindje. De massage is dus prettig voor moeder en kind!
 
De massagetafel die ik gebruik is er één met uitsparingen voor de buik en borsten waardoor je ook in buikligging kunt worden gemasseerd. Vind je het juist fijner om op je zij gemasseerd te worden, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Zolang je maar ontspannen en vol energie naar huis gaat.
 
Voetmassage bij naderende bevalling
Het is mogelijk een afspraak te maken voor alleen een voetmassage. Met de voetmassage stimuleer ik de acupunctuurpunten die in verbinding staan met de baarmoeder en baarmoedermond. Als moeder en kind klaar zijn voor de bevalling, helpt dit bij het op gang komen van de bevalling. Met 39 weken kan deze massage worden gestart. Het is mogelijk je partner deze techniek aan te leren zodat hij of zij deze massage kan herhalen.
 
Voor wie?
Een zwangerschapsmassage is uiteraard bedoeld voor zwangere vrouwen. De partner of een naaste van de zwangere is ook van harte welkom om de massage bij te wonen. Diegene kan ik enkele technieken aanleren om zelf thuis in de praktijk te brengen.
 
Wanneer?
Een zwangerschapsmassage is tijdens de gehele zwangerschap mogelijk. De zwangerschapsmassage is uitermate geschikt bij lichamelijke, emotionele en psychische klachten, bij vermoeidheid en spanningen. Ook na een bevalling kan een zwangerschapsmassage worden toegepast. Een postnatale zwangerschapsmassage richt zich voornamelijk op de spieren die in deze fase extra worden gebruikt, zoals nek- en schouderspieren door borstvoeding en tillen van de baby. Maar ook voor een sneller herstel van de bevalling en herstel van de spieren die tijdens de zwangerschap extra belasting hebben gehad. Het zorgt voor vermindering van stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid. Een postnatale massage is vanaf 4 weken na de bevalling mogelijk. Na een keizersnede is het vanaf 6 weken mogelijk.
 
Tarieven
45 min: € 45,-
60 min: € 55,-
Voor de voetmassage
25 min: € 25,-
(pinnen mogelijk)

Pura Adelante

KvK: 66947014
BTW: NL002027734B47
NL 97 RABO 03169 67 149
Hillinenweg 19
2182 VA Hillegom
06 24 27 74 55
info@pura-adelante.nl

Facebook

PuraAdelantelangwerpig